HMTE 1967

Hiradás
Műszer
Technológia
Erős

A Budapesti Műszaki Egyetem Villamosmérnöki Karának szakjai 1967 szeptemberétől, amikor is a többség 11 hónapos katonáskodása után megkezdte egyetemi tanulmányait. A félezres létszámú évfolyamunk többsége a Budavári Szentháromság téri - akkori nevén - Schönherz Zoltán kollégiumban élhetett.

A januári vizsgaidőszak után a sikeres túlélést évfolyambulival ünnepeltük meg. Az első évfolyambulink 1968 februárjában volt.

Az összekovácsolódott társaság végzés után is úgy határozott, hogy folytatja a hagyományt, bulit tart minden évben. Persze ehhez kellettek szervezők, akiknek köszönhetjük, hogy a mai napig összejövünk évente. Amikor a Schönherz leköltözött a Petőfi híd közelébe, a bulikat az ottani koleszban tartottuk. Ez abból a szempontból is jó volt, hogy kaptunk gyűjtőszobákat, ahol 6-8-10-en egy szobában aludtuk ki a buli fáradalmait. És még buli előtt egy kis focizásra is erőt gyűjtöttünk.

Aztán próbálkoztunk vendéglátó helyekkel, de nem sikeredtek közmegelégedésre. Vágyott vissza a társaság a Várba... és végül sikerült a volt kollégium új üzemeltetőivel megegyezni, és újra a várban bulizhattunk a kisteremben!

2016-ban - az előre jelzett, de elmaradt felújítási munkálatok miatt - volt menzánkon a mai Fortuna étteremben tartottuk éves összejövetelünket.

Ez az iromány folyamatosan bővülni fog, ahogy az elmúlt időszak eseményeit összerakjuk. Várjuk évfolyamtársaink mondatait...